Referat: Önnereds IK - Askims IK

Västra Cupen en helt vanlig onsdagskväll.

Match mot Önnered på Apelsinplan.
En bra samling där vi är bra och effektiva med tiden.
En skaplig värmning trots minimalt med plats då det var träning på planen fram tills matchstart.

Innan matchstart sker det en incident som gör att man vet att det kommer bli en lite speciell match, utan att gå in för mycket på det.

Vi har en matchplan klar men släpper in ett mål efter 2 minuter genom tre egna misstag i rad och ett riktigt enkelt mål till Önnered.
Det ger dem rejält med självförtroende och dem har ganska bra kontroll på matchen och gör också 2-0 i 13:e minuten.

Sen händer något med oss och vi tar över taktpinnen. Vi får ett bra kontrollerat spel högre upp i banan och vinner tillbaka bollen högre upp och ger därför Önnereds mer direkta spel bakom vår backlinje problem då dem får en väldigt lång sträcka till vårt mål. Men vi får ingen utdelning innan paus.

Ungefär 5 min innan halvlek börjar det dessvärre blåsas frispark i varenda eviga duell och det blir inget flyt i spelet för något av lagen.

2-0 i halvtid. Fullt rättvist.

I andra blir det väldigt mycket kamp, främst på mittplan. Och det blåses frispark i princip hela tiden. Det tillåts inget som helst närkampsspel och det blir en del gula kort också. Inte för närkamperna i sig. Utan för att spelare i båda lagen blir frustrerade för att det inte tillåts ett bra flyt i spelet.

Önnered skapar en del och vi också.

Sen från absolut ingenstans kommer en djupledsboll till Ström som gör 1-2. Väldigt trevligt och väldigt märkligt då det både var offside och att Ström tog för sig rätt bra i närkampen. Men målet stod sig.

Efter det har vi faktiskt en jättebra chans till för 2-2 men missar. Och i takt med att vi omedvetet flyttar fram så blir ytorna bakom desto större. Och Paolo gör ett par jättefina räddningar. Men till slut gör dem 3-1. Och matchen tar slut en liten stund därefter.

Lärdom - vi står upp bra utan tvekan. Men några få individuella misstag i början ger ju en stor jäkla uppförsbacke.

Sen gillade jag Önnereds sätt att försvara högt också, absolut. Drt blev en jättebra match på många sätt för oss.

Men vi kommer vara riktigt jävla bra när serien börjar. Detta är försäsong och det vore märkligt om allt hade fungerat perfekt nu.

Idag ger jag extra cred till hela 4-backslinjen som höll ihop bra mestadels. Trots att dem sattes under rätt hårda test emellanåt.